Autor: Emil

~ 24/11/11

Vandaag was er een actie van Occupy Sittard. De PDF van het pamflet kun je hierzo terug vinden. Het pamfletje had twee doelen: In de eerste plaats was het een antwoord op de VVD aanval op de beweging (de tekst is in feite een ingekorte versie van mijn vorige blogpost). In de tweede plaats organiseren we op maandag 12 december een openbare bijeenkomst waar iedereen van harte is uitgenodigt die wil meedoen en meedenken aan het alternatief op dit systeem.

Maandag 12 december
om 19:00
Café Bloem

 Een van de doelen van de bijeenkomst is begrijpen waar de crisis vandaan komt. Maar het zal niet een lange droge avond worden over politiek: We willen als Occupy Sittard ook initiatieven ontplooien die mensen tot nadenken zetten en vooral ook in beweging in plaats van vloeken op de bank voor de tv.

Want de houding van de meeste mensen vandaag was er een van openheid. Niet gek, want iedereen heeft te maken met de crisis en die confrontatie met die kille realiteit zal alleen maar erger worden. Iemand vertelde me over hoe hij een VVD’er had horen spreken op de radio over de voortgaande revolutie in Egypte. Toen de interviewer aan de VVD’er vroeg wat zijn verwachtingen waren daarbij, was het antwoord kort maar krachtig: “als de geest eenmaal uit de fles is, gaat hij er niet meer in”. Precies! De taak voor Occupy is dan ook om de kurk van die fles af te krijgen 🙂

Overigens een dankwoord voor Sneldrukkerij Pasklaar die de pamfletten gedrukt hebben, gratis en voor niks uit sympathie voor de beweging. Zo zie je maar weer dat je niet per sé op straat hoeft te staan, maar op allerlei manieren kunt meedenken en meehelpen de beweging te versterken.

Tot 12 december!!

2 Comments »

 1. In Heerlen is volgende week donderdag een meeting, waar jullie ook van harte voor zijn uitgenodigd:

  Van New York tot Heerlen: Hoe kan de 99% de wereld veranderen?

  De wereldwijde Occupy-protesten laten zien dat mensen het niet meer pikken te leven in een wereld waarin de belangen van de 99 procent ondergeschikt worden gemaakt aan die van de 1 procent. Ook in Nederland breiden de bezettingen zich uit, neemt de solidariteit toe en weten de bezetters zich steeds beter te organiseren.

  De opkomst van deze beweging roept ook fundamentele vragen op: wat is er mis met het huidige systeem? Welke vormen van verzet zijn effectief om dat te veranderen? Wat kunnen we leren van bewegingen uit het verleden en in andere delen van de wereld? En hoe brengen we een andere wereld dichterbij waarin mensen daadwerkelijk boven winst gaan? Kom langs en discussieer mee!

  Spreker: Maina van der Zwan – redacteur http://www.socialisme.nu en betrokken bij Occupy Amsterdam

  · donderdag 1 december
  · 19:30 – 22:30

  · Café Pelt
  · Pancratiusplein 48, Heerlen
  · Entree: gratis

  Comment by Janneke — Thursday, 24 November, 2011 @ 17:46

 2. Een drukkerij die gratis iets maakt dat tegen het kapitalisme strijdt?? Nu val ik echt flauw! Sneldrukkerij Pasklaar is echt anders dan de meeste bedrijven. Want ik denk niet dat het grote geld bereid is om Occupy te steunen.

  Echt heel zeldzaam dat een ondernemer iets gratis maakt voor de strijd tegen het kapitalisme.

  Comment by Jorein Versteege — Friday, 25 November, 2011 @ 13:33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment