Autor: Emil

~ 15/04/10

Een nieuwe versie van Ubuntu, het gratis en veel betere alternatief op Windows, komt er weer aan 🙂

Het bedrijf achter Ubuntu, Canonical, publiceert twee keer per jaar een versie, in april en oktober. De versienummers hebben dan ook het format jaar.maand in twee cijfers, deze keer dus 10.04

Nieuwe functies kun je hier nalezen, een hele waslijst is het weer! En het is eens hoog tijd dat ik upgrade, ik heb de 9.10 versie overgeslagen en loop nog op 9.04, wat dus alweer oude software is, hoewel veiligheidsupdates tot 18 maanden na de uitgave blijven komen. 10.04 is overigens een “LTS” versie, wat staat voor Long Term Support, wat zoveel betekend dat je niet 18 maanden lang beveiligingsupdates krijgt, maar 36 maanden voor een desktop en zelfs 60 maanden voor een server installatie!

Wat? Je bent nog onbekend met Linux? Kijk eens of het wat voor jou is.

Post tags:

3 Comments »

 1. Ik zou Linux graag willen. Helaas zijn bijna alle games gemaakt voor windows XP ( Of Vista ). Ik ben als gamer gewoon gedwongen om windows te gebruiken omdat alle belangrijke software voor windows gemaakt wordt.

  Linux is heel mooi, maar zolang ik er geen PC games op kan spelen is het nutteloos voor mij.

  Comment by Jorein Versteege — Wednesday, 21 April, 2010 @ 13:14

 2. Hey Jorein,

  Voor games zijn er een aantal mogelijkheden. Natuurlijk zou je Windows en Linux naast elkaar kunnen draaien (Windows voor de spelletjes, Linux voor het echte werk 😉 ). Maar ook bestaat er Wine, een programma waarmee je Windows programma’s kunt draaien op Linux (of MacOS X). Het is nog niet ideaal, maar werkt tegenwoordig vrij behoorlijk, ook voor games.

  Comment by Emil — Wednesday, 21 April, 2010 @ 13:26

 3. Dit lijkt me wel wat. De gedachte dat ik niet meer Windows hoeft te gebruiken voor internet zaken is zeer verleidelijk. Het idee al dat iedereen dit nieuwe OS kan gebruiken moet een nachtmerrie zijn voor die kapitalisten van Microsoft.

  Voor games is dit OS inderdaad nog niet geschikt. Maar aangezien ik twee PC’s heb, kan ik mijn internet PC gebruiken voor dit nieuwe OS.

  Bedankt alvast, dit kan interessant worden.

  Comment by Jorein Versteege — Wednesday, 21 April, 2010 @ 18:48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment